Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az újabb gyűjtést azért szervezik, hogy megvalósíthassák a további költséghatékony működést.

A Szimbiózis Alapítvány 18 millió forintos többletkiadással zárta 2022. negyedik negyedévét, a fűtési szezon első felét. A vártnál kisebb költségnövekedés annak köszönhető, hogy több épületet is lezártak, egyes egységek közös helyiségbe költöztek; csökkentették az állatállományt, eladtak eszközöket és az energiahatékonyság jegyében eddig négy faelgázosító kazánt és négy cserépkályhát építettek be az ingatlanokba.

Az elmúlt év szeptemberében adta hírül az alapítvány: a megnövekedett rezsiköltségek mellett, a fűtési időszakban 74 millió forintos többletkiadással számol, amely a legnagyobb odafigyelés és spórolás mellett sem kigazdálkodható. A szervezet mindent megtett a költségek csökkentése érdekében, éppen ezért racionalizálták a működést és lehetőségeikhez képest elkezdték azokat a beruházásokat, amelyek a rezsicsökkentést elősegítik.

Az alapítvány számár óriási segítség volt az elmúlt év végén összegyűlt 28,5 millió forint adomány, valamint az eszközök és állatok értékesítéséből befolyt 3,8 millió forint. Ebből tudták finanszírozni a megnövekedett számlákat, elkezdték két, súlyos fogyatékosokat ellátó intézményük szigetelését, több helyen is fatüzelésre váltottak a gázkazán helyett; tűzifát rendeltek.

A költséghatékony működéshez azonban további beruházásokra lenne szükség: folytatni a lakóegységek szigetelését és további négy épületben faelgázosító kazánt beépíteni. Egy kazán beüzemelése 4 572 700 forintba kerül.

Az alapítvány ismét gyűjtést hirdetett, hogy újabb céljukat, a további költséghatékony működést megvalósíthassák. A legkisebb összeg is hatalmas támogatást jelent.

Így segíthetnek:

Az alapítvány bankszámlaszáma: 11600006-00000000-52057508 (Erste Bank)

IBAN száma: HU 05 1160 0006 0000 0000 5205 7508

Paypal felülete: https://szimbiozis.net/paypal

Ha adója 1%-át felajánlaná: 18432930-1-05

Ha cégként szeretne adományozni, írjon e-mailt a kommunikacio@szimbiozis.net e-mail címre. A Szimbiózis Alapítvány közhasznú szervezet, így a TAO törvénynek megfelelő adományigazolást állít ki az összegről.