Október utolsó éjszakája, vagyis halloween egyre népszerűbb ünnep Magyarországon is. Egy vérbeli halloween buliból pedig a hangulathoz illő halloween sütik sem hiányozhatnak. A következő, félelmetesen jó receptekkel garantált a siker – próbáljátok ki őket!

Szörnyecskés pohárdesszert:


•    1 tasak vaníliás pudingpor
•    5dl tej
•    10dkg cukor
•    20dkg porcukor
•    12dkg Mascarpone
•    25dkg túró
•    5dkg tejföl
•    1tasak vaníliás cukor
•    20dkg sárgabaracklekvár
•    A díszítéshez:
•    8db fehér pillecukor
•    csokoládés dekor toll
•    16db dekor cukor szem

A pudingporból, a tejből és a cukorból hagyományos módon pudingot főzünk. Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről, lefedjük frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni. Ezután habverővel hozzákeverjük a mascarponét.
A túrót áttörjük, majd összekeverjük a tejföllel, a porcukorral és a vaníliás cukorral.
4 desszertes pohár aljában szétosztjuk a pudingos krémet, rákanalazzuk a túrókrémet, majd elosztjuk a tetejükön a baracklekvárt is.
A pillecukorra ráragasztjuk a szemeket dekor tollal, illetve rajzoljunk a szörnyeknek dekor tollal szájat is. A szörnyeket a pohárdesszertek tetejére ültetjük.

Pókhálós muffin


•    A tésztához:
•    10dkg törökmogyoró
•    20dkg vaj vagy margarin
•    15dkg cukor
•    2db tojás
•    13dkg liszt
•    0.5tasak sütőpor
•    2dkg kakaópor
•    0.8dl tej
•     
•    A krémhez:
•    15dkg Mascarpone
•    1ek porcukor
•    1tasak vaníliás cukor
•    csokoládés dekor toll

A tésztához a mogyoró felét finomra őröljük, a többit durvára vágjuk.
A puha, felkockázott vajat vagy margarint habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat is.
A lisztben elkeverjük a sütőport, a kakaóport, az őrölt mogyorót és hozzáadjuk a tojásos elegyhez. Simára keverjük a tejjel, és beleforgatjuk a durvára aprított mogyorót is.
Egy muffintepsit kibélelünk muffinpapírral, és elosztjuk a mélyedésekben a tésztát. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük a muffinokat, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A mascarponét kikeverjük a kétféle cukorral, majd vékonyan megkenjük a krémmel a muffinok tetejét. Hűtőbe tesszük 15 percre, majd a dekor tollal pókhálókat rajzoljunk a muffinok tetejére.

 

Sütőtökös amerikai palacsinta

Hozzávalók:
20dkg    sütőtök    
20dkg    liszt    
2ek    cukor    
1ek    vaníliás cukor    
2tk    sütőpor    
0.5tk    őrölt fahéj    
1csip    só    
1db    tojás    
2.5dl    tej    
olaj a sütéshez  

 
ELKÉSZÍTÉS
1.    A felkockázott tököt (héj és magok nélkül) eloszlatjuk egy sütőpapírral leterített tepsiben, és a 200 fokra (légkeveréssel 180 fokra) előmelegített sütőbe toljuk 25-30 percre.
2.    A puhára sült tököt botmixerrel pépesítjük vagy krumplinyomón áttörjük, majd hűlni hagyjuk.
3.    A tálba szórt lisztet elvegyítjük a cukrokkal, a sütőporral, a fahéjjal és a sóval. Hozzáadjuk a tojást és a tököt, majd folyamatos keverés közben belecsorgatjuk a tejet, és habverővel csomómentesre dolgozzuk.
4.    A tésztamasszából olajjal vékonyan kikent serpenyőben a szokásosnál kisebb és vastagabb palacsintákat sütünk. Tetszés szerint juharsziruppal és almapürével tálaljuk.