Hatalmas bevételek lehetnek a Szigeten

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Három év kihagyás után újra megnyitotta kapuit a Sziget-fesztivál. Az anno 1993-ban Diákszigetnek induló programsorozat mára már jócskán kinőtte magát. És nem csak a mérete miatt. Európa legnagyobb könnyűzenei és kultúrális fesztiváljának tarják számon, és a mai diákoknak és hazai fizetéseknek aligha kedveznek a szolgáltatók. 

Az alap jegy egy napra 32 ezer forint, ami csak a belépést takarja, természetesen számos koncerttel és programmal.

A teljes fesztiválbérlet pedig 130 ezer forintot kóstál. Mindezek mellet természetesen az ember fogyaszt is. Ha más nem egy üdítőt vagy vizet, ami alap, de fesztivál okán le-le csúszik egy-egy akloholos italka és esetleg mellé egy perec, pizza vagy kürtős is. 

A pultoknál kizárólag a manapság népszerű repoharakat lehet kapni, amiből három mret közül választhatnak a fogyasztók. 

A négycentis 300, a háromdecis és a félliteres pedig egyaránt 600 forintba kerül.

Ebbe kerül a kívánt nedű is.. sörnél méldául legalább 1290 forintot kell a pultra rakni, de a fél literes ízletes ciderért már 1590ot kell fizetni. 

Dobozos sört is lehet kapni, az "mindössze" 1390 forintba kerül, ahogy egy korsó házi sör.

A borkedvelők decinként 690 forintért ihatnak, a fröccsöt pedig mérettől függően 990 és 2410 forintért mérik.

A rövid italoknál még lesúlytóbb a helyzet.

A pálinka, ami Rézangyal 1950 forint 4 centje.

4 cent  Jack Daniel's whisky vagy Finlandia vodka 1950 forint, de a gin már megintcsak drágább. Egy 4 centes Tanqueray akár 2590 forint is lehet.

Ezek mellett van Jägermeister, Unicum és Tatratea is, ami 1850 és 2190 forint körül van. 

A koktélok pedig más szinte tényleg az egekben. Fél liter Long Island Iced Tea 5990 forint. 

Megdöbbentő még, hogy az üdítő árai, amik egységesen fé literesek (cola, fanta.. stb.) 890 forintba kerül. És! Az ásványvíz 850!

Természetesen az ételekről sem lehet megfeledkezni, hiszen egy hosszú napon vagy legalább a nap végén egy komoly fesztiválozó igenis éhes lesz. 

Röviden így alakul az étlap a "szigetelőknek":

melegszendvics – 3 ezer körül

hambuger – 4-6 ezer 

zöldséges csirke, kebab, kolbász – 4500-tól 

Ezek leginkább a külföldi fogyasztók fizetéséhez mért, hiszen a Sziget-fesztiválon már egyre több a külföldi szó. Egyes portálokon az is olvasható, hogy magyarok nem igazán állnak sorba az arany árban mért hamburgerekért vagy a méregdrága koktélokért.