Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Sport

Hazai sikert aratott a MEAFC a rájátszás nyitányán

Kovács Zoltán együttese a 9.-12.helyért lévő alsóházi rájátszásban érdekelt ahol az első mérkőzését a TFSE ellen játszották le az Egyetemi Körcsarnokban.

Barócsi Ákos röplapda szakosztályvezető beszámolója: 

A mérkőzés egy MEAFC ponttal indult Kapusi részéről, amire jött is két pont rögtön a TFSE részéről (1:2). A csapatok 8:8-as állásig fej-fej mellett haladtak a kilátogató nézők remek támadásokat és védekezéseket láthattak. Ebben a periódusban Komlósi és Árva, valamint Gombkötő villogott a pontszerzésben és így a miskolci alakulat egyre nagyobb előnyt szerzett a fővárosiakkal szemben (10:8; 13:10; 16:11). Kovács Zoltán együttese szépen lassan darálta be a fővárosi csapatot és végjátékra jelentős előnnyel fordult rá (21:14). Itt már nem hibáztak Kapusiék és magabiztosan húzták be az első szettet 25:17 arányban.

A második szett hidegzuhanyként érkezett Komlósiékra hiszen hibát hibára halmoztak így a TFSE 4:8-as vezetést harcolt ki magának. A szett elejét nagyon magabiztosan irányította a pesti csapat amire nem találták az ellenszert Árváék (8:13; 11:16; 12:18). A játékrész végén kezdett magához térni a MEAFC-Peka Bau és elkezdte játszani azt a játékot, amit igazából tud (17:21; 18:22; 20:24), de ez már csak a kozmetikázáshoz volt elég és 20:25 arányban a TFSE nyerte ezt a felvonást.

A harmadik etap 2:1-es hazai vezetéssel indult és a MEAFC-Peka Bau ismét azon a hőfokon és szinten játszott ahogy tud így újra átvette a mérkőzés irányítását (4:2; 10:7; 12:7). Stabilizálódott a hazaiak játéka és Árva vezérletével, valamint Csizmadia blokk munkájának is köszönhetően 18:13-t mutatott az eredményjelző. Ekkor még a fővárosi alakulat egy nagyobb rohammal kezdett felzárkózni (18:15; 20:18; 22:19), de Gombkötőék nem adták ki a szett győzelmet a kezükből és 25:21-re nyerték meg ezt a szettet.

A negyedik szett nagyon hasonlóan alakult, mint az első és a harmadik. A MEAFC-Peka Bau irányította a mérkőzést remekül működött a védekezés és a támadás is. Így esélyt sem adtak a vendégeknek ahhoz, hogy visszajöjjenek a mérkőzésbe és 25:16 arányban a mérkőzést pedig 3:1-re nyerték meg a kék-sárgák.

MEAFC-Peka Bau – TFSE 3:1 (17, -20, 21, 16)

Miskolc, Egyetemi Körcsarnok, 79 néző. V.: Gyulai, Nagy Zs.

MEAFC: Kanellopulosz 4, Kapusi 3, Gombkötő 4, Komlósi 23, Árva 16, Faragó 3. Csere: Dudás, Fenyvesi (liberók), Kovács Z. 3, Csizmadia 9. Vezetőedző: Varga László Mihály

TFSE: Tóth M. 1, Horváth B. 3, Quintz 4, Tóth K. 22, Gebhardt 14, Mihucz 6. Csere: Laczi (liberó), Füzék 3, Balázs 12, Knobloch. Vezetőedző: Nagy Gergely

Edzői értékelések:

Kovács Zoltán: – A második szett kivételével uraltuk a mérkőzést. Remek sáncmunkával, valamint kimagasló nyitás – fogadással sikerült a támadó játékunkat stabilizálni. Gratulálok a srácoknak, készülünk a következő mérkőzésre

Nagy Gergely: – Még nagyon sokat kell tapasztalnunk és tanulnunk, hogy hogyan érvényesítsük az akaratunkat a nagyobb rutinnal rendelkező csapat ellen!

A következő fordulóban a MEAFC-Peka Bau Szegedre látogat vasárnap. A mérkőzés 18 órától kezdődik majd, amit természetesen közvetítenek a MEAFC YouTube-csatornáján élőben.