Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Hétfőn kezdődik az 51. Tokaji Írótábor

Jövő hétfőn kezdődik az 51. Tokaji Írótábor, ahol augusztus 17-ig szakmai előadások, kerekasztal-beszélgetés, bemutatók, esténként koncertek várják az érdeklődőket.

 

A Kárpát-medencei írók egyik legnagyobb irodalmi találkozójának hétfői megnyitója után a Székesfehérvári Balett Színház Tilos a fűre lépni tilos! és Idézőjelek című vendégjátékait tekinthetik meg a résztvevők – olvasható az esemény programjában.

A Tilos a fűre lépni tilos! című darabban Örkény István írásai mellett elhangzik L. Simon László, a Tokaji Írótábor elnökének Paprikakoszorú című költeménye, az Idézőjelek című darabban látható koreográfia pedig a tábor elnökének szövegére készült.

A második nap kerekasztal-beszélgetésekkel folytatódik. A program szerint Czinki Ferenc, Erős Kinga, Pataki Viktor és Szentmártoni János a Rákóczi Pince és Udvarház Petőfi-teraszán az írószervezetekről beszélnek Stifner Gábor vezetésével. Ezt követően Fábián László, Takaró Mihály és Varga Betti részvételével az Irodalom az oktatásban címmel tartanak kerekasztal-beszélgetést L. Simon László vezetésével.

A programfüzet szerint szerda este a Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakközépiskolában adják át a Tokaji Írótábor díjait. A rendezvényt az Utcazene – Band of streets című programmal, azaz a Főtérre és a Rákóczi Pince teraszára tartó zenés felvonulással zárják.