Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szerdától (szeptember 7.) súlykorlátozást vezetnek be Miskolcon a 3-as főúti Gömöri felüljárón.

A korlátozás csak a 20 tonnánál nagyobb, célforgalmat bonyolító tehergépjárművekre vonatkozik, és nem érinti sem a személy- sem a kistehergépjármű forgalmat, sem az autóbusz közlekedést. Az érintett járművek a felüljáró felújításáig mindkét forgalmi irányból a Búza tér – 26-os főút – 306-os főút – Várközi Lajos utca – Sajószigeti útvonalon közlekedhetnek.

A súlykorlátozásra a híd tervezett felújításáig a híd vízzáróságának romlása és a vasbeton szerkezet meggyengülése miatt van szükség. Addig is, a közlekedésbiztonság fenntartása érdekében, a Magyar Közút szakemberei folyamatosan figyelemmel kísérik a híd állapotát. A tehergépjárművel közlekedőket útirányjelző táblák figyelmeztetik majd az ideiglenes terelőútra.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a tehergépjárművel közlekedőket, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozásról a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, az utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék.