Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A MEAFC férfi NBI-es röplabda csapata hétfő este Szegeden szerepelt a döntő 3. mérkőzésén.

A párharc állása 1:1 volt így kiemelten fontos volt ez a mérkőzés. A két csapat ezen a találkozón sem hazudtolta meg magát és bőven akadtak izgalmas és idegtépő percek.

Barócsi Ákos röplabda szakosztályvezető beszámolója: 

A mérkőzés egy Komlósi ponttal indult amire hazai oldalról rögtön jött is a válasz majd egy újabb MEAFC és egy újabb szegedi pont (2:2). A harmadik borsodi pontot Kozsla szerezte majd Csizmadia rátett két blokkot és máris 2:5 volt az állás. Ezt az előnyt sikerült növelni Árva és Kovács pontjaiva 5:8. Ekkor a vendéglátó csapat is jelezte, hogy a pályán van és elkezdte ledolgozni a hátrányát és 10:10-es állás után a vezetést rögtön átvette 14:10. Ebben a periódusban a szegediek termelték a pontokat míg Árváék csak a hazaiak hibáiból tudtak pontokat gyűjteni, de így tetemes előnyre tett szert a Szeged (20:15). Még egy utolsó hajrával a hátrányt igyekztek ledolgozni Karócziék, de az első játékrész hazai sikert hozott 25:20.

A második játékrészben továbbra is kitartott a szegediek lendülete míg Árváéknak a bejátszással akadtak gondjaik. Kapaszkodott kapaszkodott a MEAFC, de így is 10:4-es hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Bagó mester cserékkel próbálta felrázni a társaságot Csizmadia helyét Szabó míg Árva helyét Kapusi vette át. A cserék jó döntések voltak, hiszen új lendületet kapott tőle a kék-fehér együttes és elkezdte szépen fokozatosan ledolgozni a hátrányát. Ekkora Kozsla, Kovács, Szabó és Kapusi szállították a pontokat és 18:18-nál sikerült is beérni a Tisza parti alakulatot. Komlósi is jelezte, hogy ő is a pályán van és szerzett is három pontot egymás után (21:21). Nagy csata folyt ismét a pályán, mindkét csapat remek mezőnyöket és támadásokat mutatott be, amikor is a 24-ik MEAFC egységet Szabó ütötte be míg a 25-iket pedig Komlósi ezzel egyenlítve a szett arányokat (23:25).

A harmadik szett két hazai ponttal indult amire két Szabó pont érkezett válaszul egy blokkból és egy támadásból (2:2). A csapatok nem engedték el egymás kezét és fej-fej mellett haladtak előre ebben a szettben. Komlósi, Kozsla és Kovács támadásban tündökölt míg Csizmadia a blokkok gyártásával volt elfoglalva azonban ezek ahhoz voltatok elegek, hogy tartsuk a lépést a hazai csapattal. Egészen 15:15-ös állásig ment ez a kéz a kézben játék, amikor is Komlósi és Kozsla ütései révén két pontos MEAFC előny lett, ami kitartott egészen 21:23-ig sőt 23:24-es borsodi vezetés is volt. A vendéglátó csapat nem adta magát könnyen és kiegyenlített, sőt a vezetést is átvette ezzel el is indult az idegek csatája (csak úgy mint a miskolci mérkőzésen). Hol itt hol ott volt szett labda, a csapatok a sportág összes szépségét és hibáját bemutatták a népes publikumnak és lassan már egészségre ártalmas is volt ez a kiélezett játék. Így ment ez egészen a 33:32-es hazai vezetésig, ahol előbb egy hazai hiba adta a 33-ik egységet a MEAFC-nak majd Kapusi villant egy életerős ütéssel ezek után pedig Szabó egy ász nyitással zárta le ezt a fejezetet 33:35.

A negyedik felvonás két Kozsla ásszal indult amire csak egy hazai pont jött válaszul (1:2). Ezek után Kovács és Kozsla támadásból szerzett pontokat, Csizmadia blokkmunkája volt kiemelkedő és máris 7:10-es borsodi vezetést mutatott az eredményjelző. Azonban ez nem volt sokáig így és a hazai csapat előbb egyenlített majd 14:11-re el is lépett McLaughlin-éktól. Innen is sikerült visszakapaszkodni Bagó László legénységének és 21:21-nél be is érték a hazai gárdát. Ismét elindult az idegek csatája hol szegedi hol miskolci szett labda volt, de ez a játékrészt hamarabb végett ért mint az előző, hiszen a hazai csapat jobban koncentrált ezúttal és 27:25-re behúzta a negyedik felvonást.

Jöhetett hát a mindent eldöntő ötödik játszma, ami egy hazai ponttal indult amire még Komlósi válaszolt, de ezek után elhúzott a szegedi csapat 4:1-re. Dolgozott becsülettel a Bagó legénység és sikerült is beérni a szegedieket hála Árva két remek pontjának 7:7. A nyolcadik miskolci pontot Kozsla szerezte blokkból, amire még egy ütést is rápakolt 7:9. Árva ismét kétszer villant előbb támadásban majd blokkban (8:11). Kapusi szerezte a 13-ik borsodi pontot majd Kozsla szerencsés pontja hozta el a MEAFC szett és mérkőzés labdát (11:14) az utolsó mindent eldöntő pont pedig egy szegedi ütéshibából keletkezett így beállítva a 11:15-ös végeredményt és 2:3-as MEAFC sikert.

Férfi NB I-döntő, 3. mérkőzés:

Vidux-Szegedi RSE – MEAFC-Miskolc 2:3 (20, –23, –33, 25, –12)
Szeged, 500 néző. V: Varga A., Sík.

SZRSE: Dileo 3, Kasnyik 16, Kiss G. 9, Sarnyai 12, Pozzobon 34, Piti 16. Csere: Borsi (liberó), Bodnár. Vezetőedző: Fésüs Erzsébet.
MEAFC: Csizmadia 11, McLaughlin 3, Kovács Z. 7, Kozsla 16, Komlósi 12, Árva 9. Csere: Karóczi (liberó), Szabó P. 7, Kapusi 10. Vezetőedző: Bagó László.

Edzői értékelés

Fésüs Erzsébet: – Ismét egy kiélezett mérkőzésen maradtunk alul, de ez arra tanít minket, hogy a
végjátékokban is meg tudjuk őrizni a megfelelő koncentrációt. Abban bízom, hogy a következő
meccsen ezek a szituációk a mi javunkra fognak eldőlni. A játékosaim nagyon jól helyt álltak, nem
szabad elkeseredni, hiszen ilyen egy jó döntő. Innen kell felállni és Miskolcon nyerni!
Bagó László: – A szokásos izgalmak ma is megvoltak. A mutatott játékkal nem vagyok elégedett, de a
győzelem volt a legfontosabb. A cserék nagyszerűen szálltak be a mérkőzésbe, aki éppen bekerült a
pályára, az mindig ki tudta rántani a csapatot a slamasztikából. Megyünk tovább…
A párharc állása: 2–1 a MEFC-Miskolc javára.

Nem is kell sokat várni az újabb parázs hangulatúra mérkőzésre. Hiszen a döntő 4. mérkőzése pénteken este 19 óra 30 perckor kerül megrendezésre az egyetemi körcsarnokban. Ahol, ha a MEAFC győztesen hagyja el a pályát története során először lehet NBI bajnok! Most tényleg minden MEAFC-osra szükség lesz, töltsük meg a körcsarnok lelátóját és szurkoljuk ki együtt a bajnok címet!

A belépés ezúttal is ingyenes lesz!