Idén immár 17. alkalommal rendezik meg a Tiszacsegei Halászlé Fesztivált.
Első alaklommal még két üstben készült a halászlé, most 15 üstben főznek majd hétezer adag hagyományos és korhely halászlét a vendégeknek, mintegy két tonna hal felhasználásával. A halászlét 50 kilogramm piros paprikával és mintegy 200 kilogramm vöröshagymával ízesítik, miközben kisütnek a nap folyamán 800-1000 pontypatkót és 41 kilogramm keszeget.
Július 5-én a csegei halászlé ünnepén egész napos kulturális programokkal is várják a vendégeket, de harminc árus, népművész, népi iparművész részvételével kirakodóvásárt is tartanak a Tisza-parton, a gyerekeknek pedig egy vidámparkot is felállítanak.
A fesztivál napján reggel hat órától éjfélig folyamatosan jár a komp a csegei part és Ároktő között.
A helyi hajókikötőben pedig séta-, élmény- és sporthajózásra várják az érdeklődőket.
(Fotó: Facebook – HalPéntek)