Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Idén újra várja a Miskolci Állatkert a vetélkedni vágyó diákokat

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az állatok világnapja Szent Ferenc, az állatok védőszentje halálának napjára, október 4-re esik. Az ünnep célja, hogy felhívja a figyelmet az állatok védelmének fontosságára. 

A Miskolci Állatkertben a Covid-járvány előtt volt az utolsó ilyen nagyszabású rendezvény a Miskolci Herman Ottó Általános Iskola szervezésében, melyen óvodások és iskolások mérhették össze az állatokról szóló tudásukat. Mint írják: idén, a Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium kezdeményezésére, közös együttműködésben a Miskolci Állatkerttel indítjuk útjára a már korábban is nagy népszerűségnek örvendő természettudományos vetélkedőt, ezúttal ZOOmánia néven.

A szervezők három kategóriában várják majd a jelentkezőket: óvoda és alsó tagozat, felső tagozat, valamint középiskola kategóriában.

Az október 4-én megrendezésre kerülő vetélkedő célja a felnövekvő generáció érzékenyítése és oktatása, hogy felelősségteljesebben gondolkodjanak az élő környezetről, hiszen az ő feladatuk lesz megállítani és visszafordítani az elmúlt évtizedek környezetkárosító tevékenységeinek hatásait – olvadható a Miskolci Állatkert honlapján.

Első alkalommal Miskolc és környéke nevelési és oktatási intézményei kapnak értesítést a vetélkedőről, melyre 4 fős csapatok jelentkezését várják a szervezők. A vetélkedőnek a Miskolci Állatkert ad otthont.

A verseny lebonyolítását  a Kossuth Lajos Evangélikus Iskola pedagógusai és diákjai végzik majd. A benevezett csapatoknak a vetélkedőt megelőzően, lehetőségük lesz – felkészülési céllal – ingyenesen bemenni az állatkertbe a Milu Alapítvány a Miskolci Állatkertért támogatásának köszönhetően.