Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Egy dúsgazdag licitáló világrekordot jelentő, 55 millió dirhamot (5,13 milliárd forint) fizetett egy ritka rendszámtábláért Dubajban, ezzel pedig egy több mint egy évtizedes rekord dőlt meg.

Az Emirates Auction közlése szerint szombati jótékonysági árverésükön lelt új gazdára a P 7-es rendszám. Úgy tudni, hogy a bevételt Mohammed bin Rashid sejk, dubaji uralkodó globális élelmiszersegély-kezdeményezése, az 1 Billion Meals Endowment kapja majd.

Mivel az ultragazdagok már nem tudnak mit kezdeni gigantikus vagyonukkal, az Egyesült Arab Emírségekben szokássá vált, hogy jótékonysági célokra árverezik el az ilyen jellegű rendszámokat.

A legutóbbi árverés azonban egy világrekordot jelentő esemény volt, ugyanis megdöntötte a 2008-ban felállított rekordot, amikor is Saeed Abdul Ghaffar Khouri helyi üzletember 52,2 millió dirhamot fizetett egy Abu Dhabi 1-es számmal ellátott rendszámtábláért.

Dubaj már évek óta az egyik legbiztonságosabb hely az ultragazdagok számára, hiszen egész nap villoghatnak vagyonukkal, miközben teljesen adómentesen élhetnek. Eközben azonban a világ minden más részén a várható gazdasági visszaesés miatt aggódnak, noha az emírség ebből semmit sem érez az elszálló olajáraknak köszönhetően, melyekből igen szépen profitálnak.