Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Tippek kukoricafőzéshez. Általában mindenkinek megvan a bevált receptje, de ha kezdő "kukoricás" lennél, érdemes ezekre odafigyelned.

Hántolt vagy hántolatlan?

Merthogy nem mindegy. Ha hántolt kukoricát forrásban lévő vízbe teszed, 2-5 perc múlva kész. Egy másik módszer szerint a felforralt vízbe helyezzük a hántolt kukoricát, majd zárjuk le alatta a gázt, fedjük le fedővel, és hagyjuk így tíz percig.

Inkább kisebb adagokban főzz, mint egyszerre sokat. Ha mégis így döntenél, akkor több főzési idővel kalkulálj.

Túl sok víz nem kell, elég, hogy pont elfedje a kukoricát.

Ha mindenképpen nagyon puha kukoricát szeretnél, ne sós, hanem sima vagy kicsit édesített vízben készítsd el.

Mennyi az annyi?

  • Hántolatlan, friss kukorica: 10 perc
  • Hántolt, friss kukorica: 2-5 perc
  • Fagyasztott kukoricacső 5-8 perc
  • Fagyasztott kukoricaszemek 2-3 perc.

Amikor vásárolsz, ügyelj arra, ha lehet friss csöveket vegyél. Minél súlyosabbnak tűnik a cső, annál frissebb, annál magasabb a szemek víztartalma. A szemek feszesek, a héj zöld, és szintén feszesen fedi a csövet, a bajusza aranyló, sárgás színű.

Jó étvágyat!