Lerántották a leplet a Royal Caribbean következő generációs tengerjáró hajójáról. Az előzőekhez képest egy teljesen új hajóosztály született meg, amely a Icon Class névre hallgat és az Icon of the Seas nevű hajó lesz az első példány.

A hajót 2023. október végén vagy november elején adják át. Miamiból indul majd első útjára 2024. január 28-án.

Az Icon of the Seas lesz a világ legnagyobb óceánjáró hajója, hiszen az építmény 20 emeleten szolgálja majd az embereket, összesen 2350 fős személyzettel. Az úszó csoda befogadóképességét 7600 fő utasra tervezik. A fedélzeten unatkozni nem fognak az utasok, ugyanis akkor csobbanhatnak, amikor szeretnének, hiszen egy komplett vízi park és egy szórakoztató központ is helyet kap.

Az Icon of the Seas 7 medencét, 9 pezsgőfürdőt és 6 rekord nagyságú vízi csúszdát kínál, de nagyjából minden megtalálható lesz rajta, ami egy kisebb-nagyobb városban fellelhető.

Az Icon of the Seas az első Royal Caribbean International tengerjáró hajó, ami cseppfolyósított földgáz (LNG) és üzemanyagcellás technológia kombinációjával működik majd. Az LNG a legtisztábban égő tengeri hajózási üzemanyag, ami jelentős előrelépés a hagyományos tengeri “nehéz” üzemanyaghoz képest. Az Icon ezenkívül a szárazföldi áramforrásra is rá tud csatlakozni.