Kezdőlap BORSOD Borsod - Kultúra

Indul a szín-játék!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az elmaradt bemutatók sem maradhatnak el többé, premierekkel és közönségkedvencekkel tér vissza a Miskolci Nemzeti Színház.

Hosszú, erőt próbáló időszakon van túl a színházi szféra, így a miskolci teátrum is nagy örömmel várja, hogy újra nézőket fogadhasson. A jelenleg hatályos jogszabályoknak megfelelően csak védettségi igazolvánnyal látogathatók az előadások, valamint a színház szigorú biztonsági intézkedéseket vezet be a közönség, és dolgozói védelmében.

Kicsit más lesz minden, hiszen ezentúl nem késhetünk és slisszanhatunk be az utolsó másodpercekben a sor közepére. Jóval hamarabb kell érkezni majd, mert mielőtt beülnénk egy előadásra a jegyek mellett a védettségi igazolványunkat is fel kell mutatni és a lázunkat is megmérik. Hogy milyen biztonsági intézkedések mellett látogatható majd a kedvenc darabunk, arra ITT kapunk választ. 

Május 29-én tehát felgördül a függöny a Nagyszínházban, ahol Szabó Máté rendezésében láthatjátok a Déjà vu című előadást. A produkció Ettore Scola A bál című filmjének ötletét felhasználva arra tesz kísérletet, hogy néhány tipikus karakter és a korra jellemző zenék és táncok segítségével felidézze az utóbbi százhúsz év magyar történelmének szomorú vagy felemelő epizódjait. A cselekmény egy elképzelt közösségi hely (talán egy kávézó) folyamatosan változó életét követi, a vendégekét éppúgy, mint az épületét, mely a történelem sodrában maga is átalakul, lepusztul és megújul – adta hírül a Miskolci Nemzeti Színház.

Június 18-án pedig bemutatják végre a Producerek című musicalt, Béres Attila rendezésében, melynek a bemutatója az évad közepén – a járvány miatt – sajnos elmaradt.

Függönyt fel és elő a naptárral, mert ITT mutatom a Miskolci Nemzeti Színház részletes műsorát!