Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Ingyen utazhatnak a vakációzó kisiskolások a Kajla-útlevéllel

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idei nyári szünetben is ingyen utazhatnak az alsós diákok a Kajla-útlevéllel. A kiránduló útlevél a MÁV-START, a Volánbusz, a GYSEV, a Bahart és a Mahart járatain is érvényes. A járatokon a pecsétgyűjtő világoskék Kajla-útlevelet és személyazonosításra alkalmas igazolvány – diákigazolványt vagy személyi igazolványt kell felmutatni. A korábbi sárga és sötétkék útlevelek már nem jogosítanak ingyenes utazásra. 

A díjmentes utazásra szóló Kajla vasúti regisztrációs jegyet előre meg kell váltani a pénztárakban, a jegykiadó automatáknál vagy a MÁV-applikáción keresztül. Az ingyenes utazás 2. kocsiosztályra érvényes, feláras vonatokra a pótjegyet vagy a helyjegyet ez esetben is meg kell vásárolni. A MÁV-START és a GYSEV járatain a gyermekkel együtt utazó egy vagy két kísérő 33 százalékos kedvezményt kap, ha más kedvezménnyel nem rendelkezik.

 

Volánbuszos utazás esetén a Kajla-útlevéllel rendelkező gyermekeknek nem kell menetjegyet váltani, de a helyfoglalással közlekedő járatokra javasolt Kajla regisztrációs jegy kikérése elővételben a pénztárakban. A Volánbusznál a kísérők a menetjegyüket a társaság hatályos díjszabása és kedvezményrendszere alapján vásárolhatják meg. A távolsági kiegészítő jegyre kedvezmény nem érvényesíthető

A Kajla-kampánnyal kapcsolatos további információk a www.kajla.hu oldalon érhetők el.