Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Intenzív havazást jósolnak északkeletre

Nagyon ráfázhatsz, ha megelőzöd a hókotrót!

A meteorológiai előrejelzések alapján kedd éjfél után intenzív havazás várható Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar vármegyében.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Közleménye szerint vármegyénk magasabban fekvő területein néhány órán belül 10-15 centiméternyi friss hó is hullhat, a síkvidéki régiókban pedig 5-10 centiméternyi várható.

A közleményben azt is kiemelik, hogy a Magyar Közút már november 10-én téli üzemre váltott, így minden havazásban érintett területen teljes kapacitással fognak dolgozni a szakemberek. A munkagépek itt megelőző sószórást végeznek, hogy tompítsák a friss hó letapadását. A havazásban érintett országrészeken mintegy 25 telephelyről 180 gép indul majd el, hogy csaknem 8500 kilométernyi fő- és mellékúton beavatkozzon.

A közútkezelő emelett arra kéri a sofőröket, hogy soha ne előzzék meg a hóeltakarító járműveket, tartsanak tőlük kellő távolságot, és havazás idején vezessenek lassabban, figyelmesebben. Emellett induljanak el időben, és csak a téli közlekedésre megfelelően felkészített, téli gumival felszerelt járművel közlekedjenek.

(Nyitókép: Magyar Közút)