Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

 

Ilyen egy igazán remek és humoros turisztikai kampány, ami Izland szerelmeseinek kötelező!

A Visit Iceland kedden új turisztikai kampányt indított, egy óriásplakátot küldtek el az az űrbe az üzenettel, hogy Izland. Jobb, mint az űr. 
A Visit Iceland globális tanulmány szerint a bolygó lakosságának két ötöde úgy véli, hogy Izland tája vonzóbb, mint amit az űrben valaha is el tudnának képzelni. Ezért az ország kampányában meghívja az űrturizmussal kacérkodókat arra, hogy látogasson el az hozzájuk, hiszen az útiköltség a töredékébe kerül és a károsanyag-kibocsátással is spórolnak. Ráadásul az űrrel szemben Izlandon korlátlanul van oxigén, friss élelmiszer és geotermikus gyógyfürdő is. 
A kutatásból az is kiderült, hogy világszerte tíz emberből hat úgy véli, hogy a Mars tája vörös sziklákból (60 százalék), vulkánokból (21 százalék) és fekete homokból (15 százalék) fog állni – ezek pedig mind megtalálhatók Izlandon, így az északi ország meglátogatásával megspórolhatja magának a 638 millió kilométeres oda-vissza utat a Marsra is.

Készült ehhez egy csodásan fényképezett és humoros szpot is.