Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Jim Root 1999 óta a Slipknot tagja, a gitáros azonban először nemet mondott a banda felkérésére és egy friss interjúban el is árulta, hogy mi volt ennek az oka.
 
 

"Abban az időszakban, amikor Corey a Slipknot énekese lett, én egy másik Des Moines-i banda, a Deadfront tagja voltam és a környéken elég népszerűnek is számítottunk. Aztán egyszer csak Clown (Shawn "Clown" Crahan, a Slipknot ütőhangszerese), Joey (Joey Jordison, a banda néhai dobosa) és a producerük, Ross Robinson is hívott, hogy szálljak be a Slipknot-ba. Korábban azt mondtam az akkori zenésztársaimnak, hogy biztos nemet mondanék egy ilyen felkérésre, de valószínűleg azért jelentettem ezt ki, mert nem gondoltam, hogy valaha is hívnának a Slipknot-ba. Ezenkívül az is szempont volt, hogy nem akartam, hogy bármit is tálcán kínáljanak nekem. Szerettem volna megdolgozni mindenért és önerőből elérni a céljaimat. Elmeséltem egy jó barátomnak, Zack-nek, hogy nemet mondtam a Slipknot-nak, mire közölte, hogy elment az eszem. Rávilágított arra, hogy a belemet is kidolgoztam 16 éves korom óta és ilyen lehetőség talán csak egyszer adódik az életben. Ezután rögtön egy telefonfülkéhez rohantam, hogy felhívjam Clown-t, és megkérdezzem, találtak-e már új gitárost. Azt felelte, hogy még nem. Ekkor döntöttem el, hogy lesz, ami lesz, belevágok. Ez szombat este volt, hétfőn felmondtam a munkahelyemen, aztán szombatig minden nap próbáltunk, vasárnap pedig már úton voltam Los Angelesbe Mick-kel (Mick Thomson, a banda másik gitárosa), hogy a Slipknot első lemezén dolgozzunk."