Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Közélet

Jótékonykodással töltötte az adventi időszakot az MCC

Alaptevékenységei teljesítése mellett a rászorulókat is segítette a Mathias Corvinus Collegium szerte a Kárpát-medencében.

Az intézmény programokkal és akciókkal támogatta a magyar közösségeket országhatároktól függetlenül. Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Veszprémben szintén jótékonysági akciókat hirdettek meg, Dunaszerdahelyen, Kaposváron és Székesfehérváron pedig a helyi állatvédőket és állatmenhelyeket segítették – adta hírül közleményében a Mathias Corvinus Collegium.

Az MCC a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve 195 doboznyi ajándékot is gyűjtött, míg a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel összefogva majdnem 100 kilogramm élelmiszert juttattak el a szegényeknek – közölték.    

A Mathias Corvinus Collegium a tehetséggondozáson túl arra is törekszik, hogy a diákjai erős, összetartó közösség részesei legyenek – hangsúlyozták. A közlemény szerint a kezdeményezések folytatódnak, a nehéz helyzetben élőket a jövőben is támogatják, a tehetséges fiatalokat pedig anyagi helyzettől függetlenül várják a képzéseikre.