Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Gazdaság

Jövőre olcsóbb lesz a hely a Zsarnai piacon

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

100 forinttal csökken a területet bérlők négyzetméter díja.

A Zsarnai piacot üzemeltető Városgazda áttekintette a piac helyzetét. A cég vezetése a piac munkatársaival együtt új díjstruktúrát alakított ki, melynek lényege, hogy a piacon standokat alakítanak ki, melyek fix helyen, fix területtel, fix díjtétellel rendelkeznek.

A területet bérlők négyzetméter díja 300 Ft-ról 200 Ft-ra csökken

2023. január 1-től, a bérléssel rendelkezőknek havonta csak egyszer lesz fizetési kötelezettségük és a 3-as kapunál a belépőkód használatával akadálymentesen behajthatnak, a napijeggyel árusítóknak a 4-es kapunál bejövetelkor kell a terület díját kifizetni.

Az új konstrukcióval elkerülhetőek azok a viták, melyek a terület nagyságával függtek össze és konfliktusokat okoztak az árusok és a díjbeszedők között. A standok úgy lettek kialakítva, hogy az árusok gépjárművükkel meg tudják közelíteni, le tudjanak parkolni, megszüntetve ezzel az esetenként kaotikus állapotokat okozó, rendezetlen parkolást. Ennek köszönhetően a vásárlók számára is könnyebb lesz a parkolás, miután felszabadulnak azok a parkolóhelyek, melyeken korábban az árusok álltak – olvoasvasható az önkormányzat közleményében.

Ezért jött létre az új beléptetőrendszer, ugyanis a bérleti jogviszonnyal rendelkezők akadálytalanul tudnak átjutni a sorompón, míg a napijegyet váltók jegye magában foglalja a parkolás díját is.

(Kép forrása: Zsarnai Piac/Facebook-oldal)