Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az ünnepélyes megnyitóra ma (január 16.) délután két órakor kerül sor.

A táborok ötnapos turnusokban zajlanak majd, hétfőtől péntekig, január 16. és február 17. között a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Sátoraljaújhelyen a Rákóczi Szövetség, a MOL Új Európa Alapítvány és a Miniszterelnökség támogatásával – tájékoztatott a Rákóczi Szövetség pénteken.

„A kárpátaljai gyerekek és kísérőik egy olyan háborús valóságból érkeznek, amely képes elhomályosítani az élet örömét és szépségeit. Szeretnénk, hogy ebben a néhány napban felhőtlenül jól érezhessék magukat és új élmenyekkel gazdagodhassanak.”
/Miklósa Erika operaénekes, a MOL Új Európa Alapítvány kuratóriumi elnöke/

A helyszín a Rákóczi Hotel, Tábor és Rendezvényközpont, ahová időszakonként kétszáz-kétszázötven diákot várnak. Minden turnusban egyaránt helyet kapnak kulturális, és sportprogramok, kirándulással, a korosztályoknak szóló előadásokkal valamint rendhagyó tanórákkal kiegészítve.

A kezdeményezés célja, hogy a kárpátaljai felső tagozatos és középiskolás diákok és tanáraik kiszakadhassanak a háború sújtotta Ukrajna nehézségekkel teli hétköznapjaiból.

/Nyitókép: Rákóczi Szövetség Facebook-oldala/