Kezdőlap KÉK HÍREK

Kereken 100 alkalommal riasztották a tűzoltókat az elmúlt héten

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az esetek húsz százaléka műszaki mentés volt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleménye szerint egy Kisteherautó és egy személygépkocsi karambolozott a 35-ös főúton Sajószöged és Nagycsécs között október 09-én. Az ütközés következtében a személyautó sofőrje a járműbe szorult. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók az egyik utast kiemelték a hátsó ülésről, majd feszítővágóval kiszabadították a gépkocsiban rekedt embert. Az egységek mindkét bajbajutottat átadták a mentőknek.

Egy családi házhoz épített, lakásként használt melléképület tetőszerkezete égett teljes terjedelmében Ózdon, a Bolyai Farkas utcában október 10-én. Az ózdi hivatásos tűzoltók két gépjárműfecskendővel és egy vízszállítóval vonultak a tűzesethez. Az egységek kiérkezése előtt a lakók  kihoztak egy sértetlen háztartási gázpalackot az épületből. A tűzoltók áramtalanították az ingatlant, majd három vízsugárral elfojtották a lángokat és átvizsgálták a házat. Az eset során nem történt sérülés.

Tűz keletkezett egy használaton kívüli, körülbelül ötszáz négyzetméteres épület pincéjében Miskolcon, a Baross Gábor úton október 10-én.  A helyiségben felhalmozott hulladék égett csaknem tíz négyzetméteren. A vármegyeszékhely hivatásos tűzoltói egy gyorsbeavatkozó sugárral eloltották a lángokat és kötélbiztosítás mellett hőkamerával átvizsgálták a füsttel telítődött zegzugos pincét. Az eset során senki sem sérült meg – olvasható közleményükben.

Teljes terjedelmében égett egy családi ház tetőszerkezete Komlóskán, a Solymosi utcában október 10-én. A tűzesethez Tolcsváról, Sátoraljaújhelyről és Szerencsről érkeztek a hivatásos tűzoltók. Az egységek hat vízsugárral fékezték meg és oltották el a lángokat, amelyek a szomszédban álló használaton kívüli ház tetőszerkezetét is megrongálták néhány négyzetméteren. A tűzoltók egy sértetlen háztartási gázpalackot kihoztak az épületből. A tűzben senki sem sérült meg, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében rokonok segítettek.

Mikrobusszal karambolozott egy személygépkocsi Rudabányán, a Szabadság téren október 15-én. Az ütközés következtében egy ember a személyautóba szorult. A szendrői hivatásos tűzoltók kézi erővel, a mentőkkel együttműködve kiemelték a bajbajutottat és áramtalanították a járműveket – közölte a vármegyei katasztrófavédelem.