Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Keresőből támadnak az adathalászok

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A bűnözők hamis találatokkal próbálják lépre csalni az OTP Bank ügyfeleit. 

A pénzintézet közölte: a hamis találatokkal az OTP Bank honlapjára megtévesztően hasonló oldalakra terelik az ügyfeleket. Olyanokra, ahol a felhasználók maguk írják be banki adataikat, amivel a bűnözők vissza is élnek. 

A támadás úgy védhető ki a legkönnyebben, ha az ügyfél a bank ismert oldalának webcímét írja be a böngészőbe, nem pedig keresőoldalról próbálja azt elérni; a találatok között ugyanis fizetett hirdetésként gyakran áloldalak jelennek meg. A trükkös módszer több bank ügyfeleit is érinti, a csalók nem csak az OTP Internetbank belépési oldalát másolták le.

Az OTP arra kéri ügyfeleit: bejelentkezés előtt győződjenek meg arról, hogy valóban az OTP Bank oldalán vannak, illetve mindenképpen ellenőrizzék a böngésző címsávban a honlap címét. Az itt megjelenő lakat ikonra kattintva győződjenek meg arról, hogy a biztonsági tanúsítvány szerint valóban az OTP Bank adta ki az oldalt. 

Ha más jelenik meg, azonnal szakítsák meg a kapcsolatot – figyelmeztetett a pénzintézet.