Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A lakossági felhasználók távhőszolgáltatásra vonatkozó hatósági díjtételei nem változtak, maradnak a 2014. október 01-től érvényes díjtételek – tájékoztatott Miskolc MJV Polgármesteri Hivatala.

Mint írják 2022. december 28-án jelent meg az energiaügyi miniszter azon rendelete, mely módosította a külön kezelt intézmények távhőszolgáltatás hatósági hődíját 2023. január elsejei hatállyal.

 

A külön kezelt intézmények (pl.: a központi költségvetési szerv, a központi költségvetési szerv költségvetési intézménye, a helyi önkormányzat, a helyi önkormányzat költségvetési intézménye, valamint a normatív állami támogatásban részesülő, közfeladatot ellátó, nem nyereség- és vagyonszerzési célt szolgáló egyéb intézmény) távhőszolgáltatásra vonatkozó hatósági díjtételei az alábbiak szerint változtak. Az alapdíjakban nem történik változás, a hődíj 44 százalékkal, a vízfelmelegítési díj ára 42 százalékkal csökken.

Az egyéb felhasználók (pl.: lakossági felhasználók között nem említett épület, építmény tulajdonosa, tulajdonosainak közössége, épületrészenkénti hőmennyiségmérés esetén az egyes épületrészek tulajdonosa) távhőszolgáltatásra vonatkozó díjtételek esetén az alapdíjak szintén nem változnak, a hődíj ára itt 54 százalékkal, a vízmelegítési díj pedig 59 százalékkal kerül kevesebbe január 1-től.

A MIHŐ Kft. még decemberben tájékoztatta az egyéb felhasználóit arról, hogy a 2023. január 1. napjától az egyéb felhasználóknak értékesített távhő díját a mindenkor hatályos Nemzeti Fejlesztési Minisztérium rendeletében meghatározott a külön kezelt intézmények részére legmagasabb hatósági árnak minősülő összegéhez igazítja.

Az új díjtételek a 2023. január 1-től kezdődő elszámolási időszaktól kerülnek alkalmazásra.