Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A IX. Spanyolnátha Nemzetközi Küldeményművészeti Biennálén Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából a R_ebell címet viselő kiállítással szeretnének megemlékezni.

Az alkotásokkal kapcsolatban a rendezők – A Spanyolnátha művészeti folyóirat, a Magyar Küldeményművészeti Társaság, a Herman Ottó Múzeum és tagintézménye, valamint a Miskolci Galéria – felhívást  hirdetett, amelyen bárki részt vehet. 

A tárlatra kizárólag postán küldött, erre az alkalomra készült munkákat várnak.

Petőfi Sándor a magyar költészet géniusza, a világszabadság eszméjének első magyarországi szónoka. Igen rövid, mindössze ötesztendős alkotói ideje azonban elég volt ahhoz, hogy ne csak életében legyen a fiatal irodalmárok „sztárja”, de hatása 200 évet átívelően a mában is érezhető legyen.

A kiállításra szánt alkotásokkal kapcsolatos elvárások

A mail art művészek a Petőfi-eszmény, a világszabadság elérésének áhítata, a szólás- és gondolatszabadság eléréséért vívott harc előtti tisztelgés jeleként fogalmazzák meg alkotói véleményüket. Ihlető lehet a forradalmár költő, a nép gyermekének alakja, vagy egy-egy konkrét, általa jegyzett alkotás is.

A kiállításon csak postán küldött, maximum A/3 méretű művek szerepelhetnek.
A művek beérkezésének határideje: 2023. április 25.
Postacím: Vass Tibor – Spanyolnátha, 3563 Hernádkak, Ifjúság u. 5.

A felhívással kapcsolatos további részletes információkat a Facebook oldal eseményei között, IX.Spanyolnátha Nemzetközi Küldeményművészeti Biennálé/IX.International SpanishFlu Mail Art Biennale címmel találtok.