Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Sport

Kikapott a DVTK Isztambulban

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Villeneuve d'Ascq csapata ellen áll ki első Euroliga-negyeddöntőjében a DVTK Hun-Therm.

Az Euroliga csoportkörének utolsó fordulójában a címvédő és biztosan csoportelső török bajnok Fenerbahçe otthonában vendégeskedtek a miskolciak. A sportklub beszámolója szerint a hazai csapat elképesztő tempót diktált az első félidőben és tetemes előnyt harcolt ki magának a szünetig. A fordulás után becsülettel küzdő Kányásiék valamelyest kozmetikázni tudták az eredményt (95-71). Völgyi Péter együttese így 9/5-ös mérleggel zárt.

Női Kosárlabda Euroliga A csoport, 14. forduló

Fenerbahçe Alagöz Holding – DVTK HUN-Therm 95-71 (35-16, 20-11, 15-14, 25-30)

A többi eredmény alakulása folytán ez végül az A csoport második helyére volt jó, ami azt jelentette, hogy a miskolciak a B csoport harmadikjával, pályaelőnyből találkoznak a nyolc között. Az ellenfél a francia Villeneuve d'Ascq lett, amely szintén először jutott be a kontinentális elitsorozat rájátszásába, a párharc első és – szükség esetén – harmadik mérkőzését a DVTK Arénában rendezik.    

Az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntő mérkőzéseit február 21-én, 28-án és – szükség esetén – március 6-án tartják.

A negyeddöntő párosítása:

DVTK HUN-THERM – Villeneuve d'Ascq (francia)
Fenerbahce (török)-Salamanca (spanyol)
Mersin (török)-Zaragoza (spanyol)
USK Praha (cseh)-Schio (olasz)

(Nyitókép: dvtk.eu)