Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy angol házaspár alig akarta elhinni, hogy mit talált a lakásfelújítás során. Az Ellerby-ben élő pár eleinte azt hitte, hogy elektromos vezetékre bukkantak a padlójuk alatt, de nagyot tévedtek.

Aranypénzre bukkantak

Kiderült, hogy valójában egy üdítődoboz méretű kelyhet talált, amely 1610 és 1727 között készült arany pénzérmékkel volt teli. A felfedezés után felkerestek egy londoni székhelyű aukciós céget, a Spink & Son-t, a társaság pedig az otthonukba utazott, hogy megnézze az érméket. Megállapították, hogy az érmék egy közel 300 évvel ezelőtti családtól származhatnak.

Nagy a valószínűsége, hogy az aranyérmék az angliai Hullból származó származó Fernley-Maisters családhoz tartoztak, akik jól ismert kereskedők voltak.

A pár 2019-ben találta meg az érméket, ekkor már 10 éve éltek a lakásban. A talált kincs értéke több mint 800 ezer dollár (315 millió forint). Az érméket 852 380 dollárért adták el egy aukción.