Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Manapság a szálláskeresők részéről egyre nagyobb mértékben jelenik meg az igény a kutyabarát szolgáltatásokra. A Hilton működésének egyik alapvető célja, hogy felejthetetlenné tegyék vendégeik számára utazásaikat – ennek pedig sokszor központi eleme a házikedvencek társasága. Éppen ezért az idén ősszel megnyitott Hampton by Hilton Budapest City Centre szálloda a kutyabarathelyek.hu és a PetWiseCare csapatával karöltve közösen mutatta be a gazdiknak az új hotelt és annak kutyabarát szolgáltatásait. 

Az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző- és Módszertani Központjának a Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet segítségével végzett szeptemberi felmérése szerint a magyarországi háztartások 71 százalékában tartanak kutyát vagy macskát, sok esetben mindkettőt. Ennek tudatában a hazai szállásadók és vendéglátósok is igyekeznek lépést tartani az igényekkel. A Kutyabarathelyek.hu és a Szallas.hu még a koronavírus-járvány előtt készített felméréséből derült ki, hogy a kutyatulajdonosok kétharmada mindig, 20 százalékuk pedig általában a kutyájával utazik.

A Hilton számára a legfontosabb, hogy biztosítsa vendégeinek a kényelmet és a felejthetetlen emlékeket – a szállodalánchoz tartozó hotelek közül közel 6000 kisállatbarát. Az előző év vizsgálatából kiderült, hogy a Hilton.com oldalán történő keresések során a “Pet Friendly” szűrő a harmadik leggyakrabban használt elem. Egy idei felmérésükből megállapították: a háziállat-tulajdonosok 90%-a gondol házikedvenceire, amikor arról dönt, hogy hol szálljon meg utazása során. Az is kiderült, hogy a gazdik 72%-a számára örömtelibb a háziállattal való utazás. Sőt, 68%-uk valószínűleg szállodában fog megszállni, amikor legközelebb háziállatával utazik.

Az idén ősszel megnyitott első magyarországi Hampton by Hilton szálloda is mindent megtesz nemcsak vendégei, de kisállataik kényelméért is. A Budapest belvárosában található hotel 219 stílusos és kényelmes szobával várja vendégeit, a napot pedig a meleg reggelivel kezdhetik, amelyet minden esetben a szobaár tartalmaz. A házikedvencekkel érkezőknek a Hampton by Hilton többek között kutyatálat és kutyaágyat is biztosít a maximális kényelemért.
A Hilton számára a vendégek igényei szerepelnek az első helyen – épp ezért kiemelten fontos a szállodaláncnak, hogy a lehető legjobb körülményeket biztosítsák a négylábú vendégek számára is: “Az emberek szívesen viszik magukkal háziállataikat, amikor elutaznak. Vendégeink számára a minőség ekkor is fontos, a budapesti Hampton by Hilton pedig büszke arra, hogy a házikedvencekkel érkezőknek is a márkához hű szálláshelyeket tud biztosítani.” – mondta el Simon Beáta, a Hampton by Hilton Budapest City Centre értékesítési igazgatója.

A Hampton by Hilton csütörtöki eseményén is a szálloda kutyabarát szolgáltatásain volt a hangsúly. A Doggy Sleepover at Hampton by Hilton néven megtartott rendezvényen a meghívottak egy éjszakára a szálloda vendégévé váltak és szőrös barátaikkal együtt próbálhatták ki a hotel szolgáltatásait, valamint a PetWiseCare jóvoltából kutyaelsősegély tanfolyamon is részt vettek.