Egy mezőcsáti általános iskolában tanuló diák bántalmazásával összefüggésben gyanúsítottként hallgatott ki a rendőrség egy 55 éves tanárt.

A helyi férfi ellen kiskorú veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt indított eljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Mezőcsáti Rendőrőrse. A tanár nem ismerte be a terhére rótt bűncselekményt.

A nyomozás adatai szerint múlt hétfőn egy mezőcsáti iskolában, az egyik tanórán 13 tanuló – a pedagógus biztatására – bántalmazott egy 12 éves fiút, aki ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Sajtóinformációk szerint a tornatanár ötöst ígért a diákoknak, ha megverik a 12 éves fiút. A múlt hétfőn történt bántalmazásról a gyerek másnap szólt a szüleinek, akik szerdán szembesítették tettével a tanárt.

Az MTI úgy tudja, a Mezőkövesdi Tankerületi Központ belső vizsgálatot indított az intézményben és munkáltatóként intézkedéseket tett az ügyben.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense jelezte, hogy még tart a nyomozás, ezért egyelőre nem közölt részleteket a történtekről.