Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Lyukóban épített új orvosi rendelőkért a Településfejlesztési Díj Társadalmi Szolidaritás Különdíját kapta meg a miskolci önkormányzat pénteken, Budapesten.

Még 2008-ban született meg az elhatározás, hogy Lyukóban szükség van mindenki számára könnyen elérhető orvosi rendelőre, mert az egyenlő ellátás, az egyenlő esélyek mindenkinek ugyanúgy járnak nemtől, kortól, bőrszíntől, vallási hovatartozástól függetlenül.

A kezdeményezés úttörői Dr. Kovács Katalin és Dr. Szalkai Iván voltak, akik Riba Istvánné akkori önkormányzati képviselővel indították el a munkát.

2009-ben először konténerrendelő nyílt Lyukóban, majd elkészült a Közösségi Ház, és megkezdődött az orvosi rendelő építése is.

Abban hogy a rendelő felépülhetett, kiemelkedő szerepe volt Kiss Edinának, a terület védőnőjének, Dr. Kovács László önkormányzati képviselőnek, és a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak, akikkel együttműködve valósulhattak meg a tervek.

A városfejlesztés persze nem rövidtávú, hanem ciklusokon átívelő folyamat, ezért köszönet illeti az előző időszak városvezetőit is, mindazért, amit a lyukóiakért tettek.