Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miskolc Város Napján, május 11-én azoknak a személyeket, szervezeteket tüntették ki, akik munkájukkal, tevékenységükkel kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, öregbítve ezzel a város hírnevét és dicsőséget szerezve valamennyi miskolci polgár számára.

A Déryné színházi díjat ebben az évben a Miskolci Nemzeti Színház színművésze, Lajos András kapta.

Lajos András színművész 2015-ben lett a miskolci társulat tagja – írja közleményében a Miskolci Nemzeti Színház. 2020-ban a Feketeszárú cseresznye című előadásban játszott szerepéért, Veliszavljevics Dusán megformálásáért a miskolci közönségtől megkapta az év színésze elismerést. Az előadás 2023-ban a Városmajori Szabadtéri Színpadon a Szemle Plusz versenyprogramjának győztese lett, és a legjobb főszereplőnek járó díjat Lajos András kapta meg. A színművészt az utóbbi években olyan előadásokban láthatta és szerethette meg a közönség, mint a Producerek, a La Mancha lovagja, a Csongor és Tünde vagy épp a Jézus Krisztus Szupersztár rockopera, ahol Pilátus szerepét tudhatta magáénak – olvasható a közleményben. A színművész emellett látható televíziós sorozatban és az egyszemélyes mesélőszínházi előadásain is országszerte. Kiemelkedő tevékenységéért idén Miskolc Város közgyűlése őt jutalmazta a Déryné színházi díjjal. „A Civilek Támogatásáért” díjat Osváth Tibor, a teátrum énekkari művésze vehette át, aki színházi munkái mellett bohócdoktorként is igyekszik szebbé varázsolni a fiatal kórházban ápolt gyermekek napjait. Emellett ő a Segítsünk közösen egy mosolyért! elnevezésű

gyűjtőakció ötletgazdája és megvalósítója is. Fekete Zsolttal – a miskolci színház rendezőasszisztensével együtt – évek óta szűnni nem akaró lelkesedéssel végzik a nemes feladatot, mely során az összegyűlt adományokból a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban fekvő beteg gyerekeknek vásárolnak karácsonyi ajándékokat. Kiemelkedő tevékenységéért idén Miskolc Város közgyűlése őt jutalmazta „A Civilek Támogatásáért” díjjal.

(Nyitókép: Miskolci Nemzeti Színház)