Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Január 21-én, az esti órákban a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság előtt leparkolt egy helyi, 41 éves férfi.

Miután kiszállt a volán mögül, bement az épületbe és bejelentést tett, hogy az egyik bolt előtt látott két ismeretlen, földön alvó férfit, akik miatt aggódik, mert lehet, hogy segítségre van szükségük.

A szolgálatirányító parancsnok azonnal utasította a járőröket, hogy keressék meg az említett férfiakat és szükség esetén intézkedjenek.

Eközben a bejelentő – akin az alkoholos befolyásoltság jelei mutatkoztak – kiment az épületből és a parancsnok már csak azt látta, hogy egy autót vezetve távozik.

Ekkor a szolgálatirányító parancsnok azonnal értesített egy másik járőrpárost, akik a rendőrkapitányságtól néhány száz méterre megállították a férfit, akinél a szonda ki is mutatta az alkoholfogyasztást.

Az ittas vezetőt a rendőrök előállították a rendőrkapitányságra, majd járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.