„Erkölcsi dilemmák-etikai kérdések” címmel rendezi meg háromnapos szakmai konferenciáját A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége Miskolcon.

A szövetség önkéntesei napjainkban hetente közel kétezer óra önkéntes munkát végeznek, amely éves összesítésben meghaladja a 100 ezer óra telefon melletti szolgálatot. A segítő beszélgetések a 116-123 és további hat segélyhívó vonalon, magyar nyelven vehetők igénybe az öngyilkosságok megelőzése, a krízisek kezelése és a mentálhigiénés prevenció érdekében.

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) minden évben megrendezi országos szakmai konferenciáját önkéntesei számára. Idén ennek a miskolci Egyetemváros ad otthont.

A szakmai programon a szövetség Magyarországon, Erdélyben és Kárpátalján működő, összesen 26 szolgálatának önkéntesei és meghívott szakemberek vesznek részt. A résztvevők előadásokat hallgathatnak meg, kerekasztal beszélgetésen vehetnek részt, kiscsoportos foglalkozásokon cserélhetik ki tapasztalataikat az erkölcs-etika témakörében.


Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot.

Segélyszámok: 116-123 (0-24h),
06 80 810-600 (0-24h)
E-mail: sos116123@gmail.com (válasz 72 órán belül)

/Forrás: OS/