Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

December 3-án játék mackók veszik birtokba a Miskolci Nemzeti Színház auláját.

Arnóczki Istvánné, „Mackó Mama” 2019-ben hivatalosan is GUINNESS-világrekordot döntött 20.367 darab plüssmackót számláló gyűjteményével. A játék mackókkal már rengeteg helyen találkozhattak az olvasók, az ország számos pontján rendeztek kiállítást az elképesztő gyűjteményből, Miskolcon jelenleg a Szinvapark bevásárlóközpont ad otthont a kollekció egy részének.

„Mackó Mama”  azzal a szándékkal kereste meg Béres Attilát, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatóját, hogy valamilyen módon segíteni szeretne, hiszen ő sem szeretné, ha az elszabadult rezsiköltségek miatt bezárna a teátrum. Így hát a világrekorder mackógyűjteményének tagjai közül jó néhánynak új barátokat keresnek, a bevételt pedig a színház javára ajánlja fel.

December 3-án, szombaton 10 és 14 óra között mindenkit szeretettel várnak a Miskolci Nemzeti Színház Nagyszínházának földszinti előcsarnokába, ahol GUINNESS-rekordot döntött játék mackókat tudnak majd vásárolni.  Ám ez nem minden! Több mackót árverésre is bocsátanak. A Miskolci Nemzeti Színház hivatalos Facebook-oldalán lehet rájuk licitálni november 28. és december 2. között az ehhez kapcsolódó bejegyzésben. Minden maci 10.000 Ft-ról indul, a licitlépcső pedig 1.000 Ft. A legtöbbet ajánló licitelők a jótékonysági mackóvásáron fizethetik ki és vehetik át a játék macikat.

A Miskolci Nemzeti Színház és Mackó Mama szeretettel vár mindenkit december 3-án a jótékonysági mackóvásáron. Ki tudja, talán pont ott fogják megtalálni a tökéletes karácsonyi ajándékot, vagy gyermekük számára egy örök barátot.