Habár a Magyar Kupa-elődöntő visszavágóját elveszítette a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Pénzügyőr SE ellen, az aranyszettet óriási küzdéssel megnyerte, ezzel kiharcolta a március 10-ei döntőben való szereplés jogát.

A VRCK hivatalos oldalán azt írják, hogy mindkét csapat a tétnek megfelelően állt bele a mérkőzésbe, a szett első harmadát pedig a hazaiak irányították. Cziczlavicz Dávidék 10-nél vették át a vezetést, és innentől hol az egyik, hol a másik fél vezetett (17-17). A hajrában vagy egált, vagy egypontos PSE-előnyt mutatott az eredményjelző, és a hazaiak ki is tudták harcolni az első részsikert (26-24, 1-0).

Jan Jirásek jó szerváit követően gyorsan meglépett négy ponttal a GreenPlan-VRCK (4-8), de legalább ilyen gyorsan felkapaszkodtak a budapestiek, 12-nél egyenlő volt az állás. Még két ász nyitással jelentkeztek a hazaiak, ismét magukhoz tudták ragadni a kezdeményezést, és könnyedén kerültek kétszettes előnybe (25-18, 2-0).

A PSE lendülete megmaradt, egy-két ponttal rendre a Vegyész előtt járt az újabb térfélcserét követően (10-8). Nem találta a ritmust a Kazincbarcika, a széleken ezúttal nem ment, igencsak nagy lett a különbség (17-11). Ennek ellenére Toronyai Miklós együttese hozott egy 1-5-ös szériát (18-16), 20-17-ről 20-21-re módosult az állás, majd 23-21-re. Nagyot küzdött a Vegyész ebben a szettben, de későn ébredt, így újfent a Pénzügyőr akarata érvényesült: jöhetett az aranyszett (26-24, 3-0).

Két PSE-ponttal indult a mindent eldöntő felvonás, de néhány jól irányzott ütésnek köszönhetően Bibók Balázsék fordulhattak előnyben (6-8). Mindkét csapat küzdött becsülettel, de a végén a Vegyész már nem engedte ki az irányítást, amihez a hazaiak is asszisztáltak két rossz szervával (13-15) – olvasható az összefoglalóban. 

A Vegyész tehát a DEAC után a Pénzügyőrt is aranyszettben búcsúztatta. A március 10-ei, Érd Arénában rendezésre kerülő fináléban a Fino Kaposvár lesz az ellenfele.