Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

137 tűzoltói beavatkozásra volt szükség szilveszterkor.

Az év utolsó napján 197 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez. 137 esetben a tűzoltóknak ki kellett vonulni a helyszínre, ezek közül 48 alkalommal tűz miatt, 89 esetben pedig műszaki mentést igénylő balesethez hívták őket. Tűzijátékok miatt 37 tűz keletkezett szilveszter éjjel. A legtöbbször kigyulladt tuják, kukák és égő tűzijáték maradványokhoz riasztották a tűzoltókat, de volt ahol autó, vagy épület gyulladt ki a pirotechnikai termékek miatt.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy egy miskolci tízemeletes panelház egyik harmadik emeleti lakásában  szilveszter este, a tüzet tűzijáték okozhatta.

Nagy erőkkel, hat gépjárművel vonultak a miskolci tűzoltók a Középszer utcába, ahol egy tízemeletes társasház harmadik emeleti lakásában tűz ütött ki december 31-én este. A tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett rövid időn belül megfékezték a lángokat, majd átvizsgálták az épületet és átszellőztették a füsttel érintett lakásokat. 40 lakónak kellett átmenetileg elhagyni az épületet, közülük többen a helyszínre irányított melegedőbuszban várták, hogy visszatérhessenek otthonaikba – közölte honlapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.