Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Május végén a régészetet ünneplik a Herman Ottó Múzeumban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idén 125 éves Herman Ottó Múzeum kicsiknek és nagyoknak ajánlja szeretettel a Régészet Napi programját!

Az „Év múzeumában” játékos feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg az egykor élt emberek konyhaművészetével. Érdekes alapanyagok, fűszerek és főzőalkalmatosságok várják az érdeklődőket. Az egyes állomásokon lehetőségük lesz megismerni különböző régészeti korú receptek összetevőit és az elkészítésükhöz használt eszközöket.

Az este folyamán óránkéntvegy előadást is meghallgathatnak eltérő tematikában – szó lesz az alkohol készítésről, az őskori és középkori étkezésről, a jókedély filozófiájáról, de megtekinthetnek egy rövid prezentációt a zöldhalompusztai aranyszarvas lelőhelyén végzett feltárásról is – olvasható a múzeum közleményében.

Az előadások időpontjai:

• 17.30 – 17:45: Dr. Szörényi Gábor András: Móra Kisvendéglő – avagy a jókedély filozófiája

• 18.30 – 18:45: Hajdu Melinda: Süssünk, főzzünk valamit… alapanyagok, elkészítésmódok, ételek az őskorban

• 19.30 – 19:45: Kovács Niki – Németh Attila: Az aranyszarvas földjén

• 20.30 – 20:45: Fölföldi Boldizsár: Őskori sörfőzés

• 21.30 – 21:45: Gál Viktor: Egyszerű kásák, különleges fűszerek. A változatos középkori konyha.

Várják az érdeklődőket szeretettel május 31-én az újonnan megnyílt Régészeti Látványraktárban.