Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Már megyénkre is kiadták a figyelmeztetést

A meteorológiai szolgálat többek között Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki szombatra. A széllökések sebessége meghaladhatja a 90 kilométer/órát.

Erős széllökések veszélye miatt már tizenegy vármegyére adott ki másodfokú figyelmeztetést szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A meteorológusok szerint pénteken késő délután, illetve este az északnyugatira forduló szelet főként az Észak-Dunántúlon, a főváros térségében és esetleg a középső országrészben viharos – 60-80 kilométer/órás – lökések kísérhetik. Hozzátették: szombaton a hajnali, reggeli óráktól kezdve ismét viharossá, erősen viharossá fokozódik az északnyugati szél.

Az országban nagy területen lehet 70 kilométer/óra fölötti széllökés, míg a Dunántúlon és Borsod, illetve Szabolcs térségében általában 80-90 kilométer/órás, a Bakonyban és a Balaton térségében akár 100-110 kilométer/órás vagy afölötti lökések is várhatóak.

Az időjárási helyzetre tekintettel akár a piros színű veszélyjelzést is kiadhatják.

A meteorológiai szolgálat többek között Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye területére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki szombatra, itt a várt legerősebb széllökések sebessége meghaladhatja a 90 kilométer/órát.