Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miskolc-Tiszai pályaudvaron a pótlóbuszok a postaépületnél kialakított ideiglenes autóbusz megállóhelyről indulnak, az érkező buszok az állomással szemben található autóbuszmegállóba érkeznek.

Pályakarbantartás miatt a Miskolc-Hidasnémeti vonalon mától(szeptember 18.) szeptember 27-ig a teljes útvonalon, valamennyi vonat helyett pótlóbusz közlekedik – közölte a Mávinform.

A vasúttársaság honlapja szerint a Miskolc-Tiszai pályaudvar-Kassa között közlekedő Hernád InterCity vonatok helyett Miskolc-Tiszai-Forró-Encs-Hidasnémeti-Kassa (Kosice Zeleznicná stanica) megállási helyekkel nemzetközi pótlóbusz viszi az utasokat.

 

A pótlóbuszok megállási helye jelentősen eltér a vasúti állomásokétól, így például Ongán, ahol a vasúti útátjárónál, Szikszón, Aszalón és Csobádon, ahol a 3-as számú főút mentén található autóbusz megállóhelyeken állnak meg. Felsőzsolca állomást a pótlóbuszok nem érintik egy hivatásforgalmi okból hagyományosan közlekedő 15319-es számú autóbusz kivételével.

(Fotó: MÁV-Start)