Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Sport

Megint 2:0-ás vezetésről bukott el a MEAFC

Bagó László együttese abban a szellemben lépett pályára, hogy végre megszerezheti első győzelmét.

Miskolc extraligás férfi röplabda csapata vasárnap hazai pályán fogadta a Dág KSE együttesét az egyetemi körcsarnokban.

Barócsi Ákos szakosztályvezető összefoglalója:

Az első szettben a két csapat nem hazudtolta meg magát és 9:9-ig fej-fej mellett haladtak. Majd a vendég dági alakulat 11:13-ra is vezetett, de a MEAFC Árva vezérletével és remek sáncmunkának köszönhetően 20:17-re átvette a vezetést. Ez ki is tartott a szett végéig és a 25-ik pontot Kapusi értékesítette. 25:22

A második játékrészt elejét megnyomták Dudásék így hamar nagy pont különbség alakult ki a két csapat között (18:12). Már úgy tűnt, hogy ez egy sima szett lesz MEAFC részről, de a vendégek szép lassan kezdtek visszakapaszkodni és 22:17-es állásnál Bagó Lászlónak ki is kellett kérni egy időt, hogy rendet tegyen a fejekben. Ez hatásos volt és 25:20-as MEAFC siker született a második játékrészben.

A harmadik felvonás is remekül indult hazai oldalról hiszen 10:7-et mutatott az eredményjelző. Azonban ez nem sokáig maradt így és a vendégcsapat a végjátékra kiegyenlített 22:22 majd pedig a szettet is megnyerte 22:25-re.

Az harmadik szett veresége csapatunkat megzavarta és a Dágiak szép fokozatosan át vette az irányítást a mérkőzés alatt. Árváék küzdöttek, de a játékuk már görcsösségbe fordult át, ami sok egyéni és csapathibához is vezetett így 20:25 arányban alul is maradtak. Következhetett az 5. játszma.

Az ötödik felvonás 1:2-es dági előnnyel kezdődött, de a térfélcserénél már 8:7-es hazai előnyt mutatott a kijelző. A végjátékot ismét jobban bírta a vendégcsapat míg a hazai oldal hibát hibára halmozott így 15:17-re a Dág nyerte ezt a szettet és vele 2:3-ra a mérkőzést.

Továbbra is várni kell az első MEAFC sikerre az Extraligában.

MEAFC-Miskolc – Dág KSE 2:3 (22, 20, -22, -20, -15) 

Miskolci Egyetem Körcsarnok, 200 néző. V.: Takács Á., Radasovszki G.

MEAFC-Miskolc: Fenyvesi 16, Szabó 10, Kapusi 15, Árva 19, Csizmadia 9, Kopecky 5. Csere: Dudás T (liberó), Kozsla, Tar, Komlósi 1, Kovács Z. 1. Vezetőedző: Bagó László

Dág KSE: Krupánszki 14, Kun 30, Szabó B. 3, Sow 7, Flachner D. 10, Csordás 10. Csere: Farkas R. (liberó), Czibula, Bandi 1, Nagy. Vezetőedző: Buzás Miklós Dániel

Bagó László (vezetőedző, MEAFC-Miskolc): Nem túl jó játékkal 2:0-ás előnyre tettünk szert. A meccs lezárásához hiányzott egy kis tökösség, és hogy egy vezér, aki elvállalta volna a fontos szituációkat. Egy héten kétszer kikapni 2:0-ról fájdalmas, de le lehet vonni a megfelelő következtetést, és szorgalmasan kell dolgozni tovább.

Buzás Miklós Dániel (vezetőedző, Dág KSE): Sajnos az első két felvonásban renget apró hibát vétettünk, amit a Miskolc könyörtelenül kihasznált. A szettek felénél a hazai csapat jobban koncentrált és magasabb hőfokon játszott, annak érdekében, hogy megszerezzék az első győzelmüket. Szerencsére játékosaim még időben magukhoz tértek. Nyitásban és mezőnyben feljavult a játékunk, valamint támadásainkat is nagyobb százalékkal tudtuk érvényesíteni. Szoros, izgalmas végjátékban sikerült begyűjteni a két pontot. Gratulálok a csapatomnak!

A MEAFC számára a bajnokság vasárnap Dunaújvárosban folytatódik. A mérkőzést élőben közvetíti a Hunvolley TV 17 órától.