Április 6-án hazai környezetben fogadta Miskolc NBI-es férfi röplabda csapata a Dág KSE együttesét.

Ez a mérkőzés az elődöntő második mérkőzése volt, amire Bagó László csapata egyértelműen a győzelemért szállt harcba.

Barócsi Ákos röplabda szakosztályvezető beszámolója: 

Az első felvonás dági ponttal indult amire egy Kovács pont érkezett hazai oldalról. Ezek után a csapatok fej-fej mellett haladtak, MEAFC oldalról Kovács, Árva és Komlósi szállította a pontokat. Ez az adok kapok egészen 8:8-ig ment, amikor is a vendégcsapat ellépet csapatunktól köszönhetően a sok nyitásrontásunknak és az ő agresszívabb szerváinak (13:18). Ebben a pontban Bagó mester időt kért és próbálta rendezni a sorokat a csapatban. Árváék kezdtek magukra találni és fokozatosan ledolgozni a hátrányt. Kozsla és Csizmadia blokkokkal és pontokkal vették ki a részüket ebből a felzárkózásból Kovács pedig remek mezőnymunkával segítette a csapatot. Ennek köszönhetően 22:22-én sikerült egalizálni az állást. A szép számú közönség egy izgalmas végjátékot láthatott, ahol végül Kovács, Csizmadia, Árva, Komlósi és Kozsla pontjaival nagy csata közepette sikerült behúzni a játékrészt 27:25-re.

A második szett már-már egy szokásos dági ponttal indult amire egy Csizmadia válasz jött hazai oldalról. A csapatok szinte lemásolták az előző felvonást és szoros kezdés után a játékrész közepére a Dág 12:16-ra vezetett. Ahogy az első etapban a miskolci gárda ismét magára talált és el kezdte ledolgozni a hátrányt és 20:20-nál be is érte a dági legénységet. Ebben a szettben azonban a szerencse a vendégek oldalán volt és sikerült 23:25-re nyerni azt és kiegyenlíteni a szettek arányát is.

A harmadik etap is egy vendég ponttal indult amira egy Komlósi pont érkezett válaszul. Az első két játékrésszel ellentétben itt a csapatok nem fej-fej mellett haladtak köszönhetően a MEAFC sikeres támadás vezetéseinek. Csizmadia és Árva vezérletével folyamatosan darálta be ellenfelét az egyetemi csapat és egyre magabiztosabban játszott (16:12). A vendégek sem adták könnyen magukat és folyamatosan küzdöttek azért, hogy pontban beérjék McLaughlin-ékat. Ez azonban nem sikerült nekik és 25:20 arányban sikerült megnyerni ezt a szettet.

A negyedik játékrész rendhagyó módon hazai ponttal indul Csizmadia révén amire jött is a dági válasz azonnal. A játékrész elején még tartotta magát a vendégcsapat, de Komlósiéknak sikerült nyomás alatt tartani őket és 16:10-re ellépni. Innen már nem volt visszaút a vendégek számára hiszen Csizmadia folyamatosan termelte a pontokat, hol ütésből hol blokkból hol pedig ász nyitással, azonban a többiek is kivették a részüket a remek játékból így McLaughlin ász nyitással, Árva,Komlósi, Kozsla és Kovács pontokkal 21:12-őt mutatott ekkor már az eredményjelző. Bagó mester Kozsla helyett Szabót küldte pályára, illetve Kovácsot Simkó váltotta a végjátékban. A játékrészt Simkó zárta le egy remek ütéssel és ezzel 3:1-es

MEAFC győzelem született.

NBI Liga Elődöntő 2.mérkőzés

MEAFC-Miskolc – Dág KSE 3:1
Miskolc, 150 néző. V: Csizmarik., Rácz.
DÁG: Majer., Kun, Show, Oláh B., Krupánszki, Flachner K. Csere: Farkas R.(liberó),Benkő, Nagy, Szabó, Balázs, Czibula. Vezetőedző: Zirigh Balázs.
MEAFC: Kozsla, McLaughlin, Kovács Z., Csizmadia, Komlósi, Árva. Csere: Karóczi (liberó), Szabó, Simkó, Tóth, Oláh, Kapusi. Vezetőedző: Bagó László.

Sok hibával játszottunk, de szerencsére nem lett emiatt komoly problémánk. A legfontosabb, hogy a második győzelmünk is meglett. Köszönjük a szép számú közönségnek a biztatást, voltak nehéz pillanatok amikor átsegítették a csapatot. A párharcnak nincs vége, az ünnep alatt felkészülünk a harmadik összecsapásra – mondta Bagó László, a MEAFC vezetőedzője. 

Ezúton is köszönjük a fantasztikus hangulatot, amit Ti szurkolók teremtettetek. Nélkületek nem sikerült volna.

Ezzel a győzelemmel csapatunk már 2:0-rra vezet az elődöntő párharcban. Így, ha április 11-én Dágon sikerrel veszik az akadályt akkor bejutnak az NB liga döntőjébe.

Az április 11-ei mérkőzést 20 órától élőben közvetítik a MEAFC YouTube csatornáján.