Bárdos Bence, Lukács Dániel és Jurek Gábor góljával 3-0-ra nyert a diósgyőri csapat a német Bundesligában szereplő VFL Bochum csapatával szemben.

Bárdos Bence, Lukács Dániel és Jurek Gábor góljával 3-0-ra nyert a diósgyőri csapat a német Bundesligában szereplő VFL Bochum csapatával szemben.
Kuznyecov Szergej vezetőedző minden mezőnyjátékosnak játéklehetőséget adott.

VFL Bochum – DVTK 0-3 (0-2)

La Línea de la Concepción, Estadio Municipal Ciudad de La Línea, 50 néző

Játékvezető: Jorge Gonzalez Sanchez (Pedro Sanchez Alcantara, Rafael Barea Torralba)

DVTK 1. félidő: Branislav Danilović – Csirmaz István, Szatmári Csaba, Bárdos Bence, Bokros Szilárd – Lőrinczy Attila, Bényei Ágoston, Bertus Lajos – Gera Dániel, Caio Da Cruz, Lukács Dániel
Vezetőedző: Kuznyecov Szergej

DVTK 2. félidő: Senkó Zsombor – Farkas Dániel, Viczián Ádám, Szűcs Kornél, Medgyes Sinan – Koman Vladimir, Cseke Benjámin, Radics Márton (Illés Bálint, 82.) – Jeremie Obounet (Papp Marcell, 82.), Könyves Norbert, Jurek Gábor
Vezetőedző: Kuznyecov Szergej
Gólszerző: Bárdos Bence a 14., Lukács Dániel a 45., Jurek Gábor a 79. percben

Vezetőedzői értékelés

Kuznyecov Szergej: – A felkészülési mérkőzésen az a legfontosabb, hogy fel tudjuk mérni, hol tartunk, és milyen területen kell még fejlődni. Ezért szerettem volna erős ellenfelek ellen pályára küldeni a csapatot. A srácok most megtapasztalták, milyen sebességgel és milyen agresszivitással játszanak a magas szintű csapatok. Nagyon örülök annak, hogy fegyelmezetten és szervezetten játszottunk. Az első félidőben több helyzetet alakítottunk ki, és nagyobb is lehetett volna a különbség, mert semmit nem engedtünk az ellenfélnek. Előzetesen úgy terveztük, hogy félidőben teljes sort cserélünk, mert hétfőtől szerdáig napi két edzéssel, plusz konditermi munkával készültünk, ezért fáradtak a srácok, valamint az volt a cél, hogy mindenki kapjon terhelést. A második félidőben kicsivel nehezebb volt, mert a német csapat szeretett volna szépíteni, és nagy erőket mozgósított ennek érdekében. A félidő közepe felé ez a csapat is felvette a mérkőzés sebességét, és összességében jól nézett ki a második félidő is, és egy harmadik gólt is sikerült lőni. Ebben a játékrészben nem alakítottunk ki olyan sok lehetőséget, míg az ellenfél több helyzetet is kidolgozott, de nagyon hasznosak tartom a találkozót. Lesz mit elemezni az edzőknek!

A DVTK programja

2023. január 16., hétfő
15:00 FK Jablonec (cseh 1. osztály) – DVTK

2023. január 19., csütörtök
15:00 Aarhus GF (dán 1. osztály) – DVTK

2023. január 20., péntek
Edzőtábor vége, hazautazás Spanyolországból

2023. január 25., szerda
13:00 DVTK – FC Košice (szlovák II. osztály)

Merkantil Bank Liga 21. forduló

2023. január 29., vasárnap
13:00 Soroksár SC – DVTK