Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Közélet

Megszűnik az üzemanyagárstop!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gulyás Gergely, kedden késő este jelentette be, hogy megszűnik az üzemanyag árstop Magyarországon. Az intézkedés azonnali hatállyal lép életbe, azaz ma 11 órától már csak piaci áron lehet tankolni.

Rendkívüli Kormányinfónt tartottak kedden este, amelyen Gulyás Gergely mellett a Mol vezérigazgatója Hernádi Zsolt is részt vett.

Bekövetkezett, amitől tartottunk, a hétfőn életbelépő olajszankció mindenki számára érzékelhető zavarokat okozott Magyarország üzemanyag-ellátásában – mondta Gulyás Gergely. A Mol arról tájékoztatta a kormányt, hogy import nélkül nem tudja ellátni az ország üzemanyag-ellátását. A kormány ezért a Mol javaslatára megszünteti a benzinárstopot – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető minisztert.

Hernádi Zsolt elmondta, a töltőállomások negyedén teljes leürülés alakult ki. A Mol vezérigazgatója kiemelte, mióta a Mol működik ilyen nem történt, hogy ekkora kígyózó sorok legyenek a kutakon. Az elmúlt napok forgalma közel duplája volt az elmúlt évinek. 871 darab olyan nagykereskedelmi rendelés volt, amit nem tudtak kielégíteni. A helyzet kritikussá vált, elmentünk a falig. A Mol eddig bírta – mondta Hernádi Zsolt.

Hernádi Zsolt ismertette azt is, hogy a jelenlegi piaci árak szerint a benzin 641 Ft/liter, a gázolaj pedig 699 Ft/liter áton kapható a Mol kutakon. Elhangzott az is, hogy rövid távon már érezhető lesz a benzinárstop eltörlésének hatása, de egy-másfél hónapon belül áll helyre a stabilitás teljesen várhatóan.