Kezdőlap LIFE MAGAZIN Női Napozó

Milyen arctípushoz, milyen keret?

Mutatjuk az íratlan szabályokat. Legyen dioptriás vagy napszemüveg, nem véletlenül állunk több időt a tükör előtt és próbálunk fel különböző típusú szemüvegkeretet. Hiszen ez valóban öltöztet. Találhatunk kifejezetten előnyös modellt, de konkrétan előnytelent is.

Legfontosabb meghatározni az arc formáját

Általában 4 fő arctípust különböztetünk meg: kerek, ovális, négyzetalakú, szív alakú

A kerek arcúak esetében főként az arc szélességének és hosszának közeli aránya jellemző. További jellemzők a telt arc és a lágy áll.
Javaslat: a legjobb az úgynevezett "Cat Eye" keret, ill. a macska forma. A téglalap és négyzet alakú keretek is simán bevállalhatók. De kerüld a túl keskeny kereteket és a nagyon kerek, ovális formákat.

Ovális arc esetében az áll általában hegyesebb. Ez az arctípus a legkiegyensúlyozottabbnak tekinthető.
Javaslat: bármilyen szemüveget veszel, minden típusú keret jól fog állni. Csak arra ügyelj, hogy a szemüvegkeret olyan széles legyen, mint az arc legszélesebb része.

Négyzet alakú arc: a négyzet alakú arcot főként a jellegzetes és éles állkapocs határozza meg. Viszonylag széles homlok lehet még jellemző rájuk.
Javaslat: a keskeny keretű, lekerekített szemüveg a legjobb választás. Viszont kerüld a négyzet alakú keretet.

Szív vagy háromszög alakú arc – viszonylag széles a homlok. A négyzet alakú archoz képest azonban az állkapocs nem kifejező. A magas arccsontnak és a hegyes állnak sokkal kifejezettebb hatása lehet.
Javaslat: a keretnek jellegzetes alsó része legyen. Az alakját illetően különösen a "Cat Eye" vagy a kerek modelleket ajánljuk. De ügyelj arra, hogy kerüld a szemüveget, ami a keret jellegzetes felső része ural.

Jó próbálgatást!

(fotó: illusztráció, pixabay)