Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Egy bismarcki férfi összetűzésbe került a hatóságokkal, miután baltával fenyegetett egy kisboltost, aki megkísérelte megakadályozni, hogy a fánkok illetéktelen kezekbe (és gyomorba) kerüljenek.

A férfi el akart tulajdonítani pár szemrevaló fánkot, ám számításait keresztülhúzta az eladó, aki végignézte, ahogy a férfi bepakolja a kerek finomságokat a kabátjába.

A helyi hatóságok jelentése szerint a 36 éves Brently Iron Roadot az incidens kapcsán terrorizálás bűntettével és magánlaksértés vétségével vádolják. Közleményük szerint a Simonson Station üzlet egyik eladója halált megvető bátorsággal szállt szembe Roaddal, miután a férfi fánkokat pakolt a kabátjába.
Noha Iron Road a szemfüles eladó miatt kénytelen volt visszatenni a fánkokat, nagyon szerette volna azokat a finomságokat, s amikor az eladó távozásra szólította fel, előkapott egy baltát, majd a dolgozó felé emelte azt.
Miután azonban az eladó még ennek hatására sem hagyta, hogy elvigye a fánkokat, és ismételten távozásra szólította fel a fánktolvajt, végül ténylegesen elhagyta az üzletet. A rendőrség nem sokkal később megtalálta a baltát egy hókupacban, s végignézték a kissé nevetségesre sikeredett lopási kísérletet a biztonsági kamera felvételein.