Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Mini ARC-kiállítás nyílik Miskolcon

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A képalkotókat évek óta megmozgató, a polgárokat pedig gondolkodásra késztető ARC-kiállítás fedett helyen megjeleníthető formája Miskolcra érkezik.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatával és a Civilizáció Koalícióval együttműködve a tárlat „mini” változatát hozzák el a Polgármesteri Hivatal aulájába annak tulajdonosai, hogy ezzel a 2. Mini ARC-kiállítást a megyeszékhelyen valósítsák meg.

A 2023. október 31-én, 17 órakor kezdődő megnyitón fellépnek a Zenével az Ifjú Tehetségekért Alapítvány diákjai, akiket Fandl Ferenc, a Miskolci Nemzeti Színház színművésze készít fel. Előadásukban a 2. Mini ARC-kiállítás – Miskolc egyes képeire reflektálnak. A megnyitó után Bakos Gábor tart ingyenes, beszélgetős tárlatvezetést az érdeklődőknek.

A vándortárlaton egy válogatás tekinthető meg az elmúlt évek ARC-kiállításainak képeiből. Az alkotásokat kicsinyített változatban, fedett térben mutatják be. Az 2. Mini ARC kiállítás célja, hogy Budapesten kívül, városról városra járva, szélesebb körben is hozzáférhetővé tegye a műveket és az általuk közvetített gondolatokat – áll Miskolc MJV Önkormányzatának a közleményében.

A kiállítás október 31. és november 30. között tekinthető meg Miskolc Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának aulájában.