Kezdőlap MISKOLC Miskolc - Kultúra

Miskolc is bemutatkozott a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Miskolc turisztikai kínálatát is megismerhették április 19-20. között Szolnokon.

A 25. alkalommal megrendezett utazási kiállításon számos érdekes program várta a látogatókat. A kiállító települések, köztük Miskolc önálló standdal jelent meg, ahol kiadványokat, térképeket, programajánlókat kaphattak városunkról és környékéről.

A MIDMAR Nonprofit Kft. Közleménye szerint a vendégek elsősorban a felújított Avasi kilátó, a Miskolctapolca Barlangfürdő, valamint a Bükki Csillagda iránt érdeklődtek, de az éves nagyrendezvényekről is sokan kérdeztek. Több megkeresés volt csoportos utazásszervezőktől, akik igényt tartanak helyi idegenvezetésre is. Az érdeklődők nagy része már járt Miskolcon, vagy valamelyik városrészben, és visszavágynak, terveznek a közeljövőben újra ellátogatni városunkba.

Nagy sikere volt a közelmúlt turisztikai fejlesztéseinek eredményeként megújult Avast és Miskolctapolcát bemutató kiadványoknak, a lillafüredi és bükki kirándulási lehetőségeket ajánló térképeknek.

A közönségprogramok mellett „Ismerjük egymást?” címmel a Tourinform irodák szakmai műhelymunkája és bemutatkozása is szerepelt a rendezvény első napjának programjában. A szakmai közönség számára Béres-Antal Petra, a Tourinform Miskolc munkatársa prezentációban mutatta be azokat az ajánlatokat, melyeket különböző korosztályú és érdeklődésű csoportok számára kínál városunk.

Mivel az Alföld – Budapest mellett – az egyik legfontosabb belföldi üdülőpiaca Miskolc és térségének, a hétvégén lezajlott szolnoki rendezvényen tapasztaltak kiemelt jelentőséggel bírnak az onnan érkező turisták tájékoztatásában, és nagyban hozzájárulhatnak a vendégek számának növekedéséhez – olvasható a közleményben.