Kezdőlap KIEMELT

Miskolci Piknik – Sztárséf és popsztárok városunkban

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Új szintre emeli gasztronómiai kínálatát Miskolc.

Szeptember 22–24. között utcára hívja a város és a megye Michelin- és Dining Guide elismerésekkel is megszórt vendéglátóit, a kiváló helyi termékek és karakteres italok készítőit. Az első Miskolci Piknik azonban nemcsak a fantasztikus ízek és pörgős zenék elkötelezettje, a program a helyi közösség és identitás megerősítésének is letéteményese.

Kétségtelenül az Anyukám mondta fordította a gasztroutazók fejét északkelet felé, azóta viszont számos, nemzetközi elismerést is bezsebelt étterem csatlakozott hozzájuk – olvasható a Miskolci Önkormányzat közleményében. Hogy csak a szintén Dining Guide és Michelin-érintettséggel rendelkező miskolci helyeket soroljuk: a Pizza, Kávé, Világbéke, a Végállomás, az idén az Év Alternatív Vendéglátóhelyévé választott Il Baffo by Avalon, A leves és Borsod Burger, a Desszertem. Az egész belvárost behálózó Miskolci Pikniken ők is megmutatják egyedi konyhájukat, és melléjük nemcsak ízvilágban, de színvonalban is illő, helyben született italokat kóstolhatunk.

Annak bemutatását, hogy mit tudnak a Miskolcon és környékén termett alapanyagok, nem bízzák a véletlenre – hanem Rácz Jenőre. A Michelin-csillagos sztárséf gasztroszínházának és tányérművészetének „kommentátora”, a program házigazdája Jókúti „Világevő” András gasztroblogger lesz.

A „helyi” kulcsmomentuma a fesztiválnak, még a zenei színpadokon is tükröződik, hiszen a borsodi-miskolci kötődésű Majka és ByAlex is ott van a húzónevek között – a Bagossy Brothers vagy épp a sztár DJ Topic mellett.

A Miskolci Piknik szervezőinek az az alapvető célja, hogy a programsor felmutassa a helyi értékeket, ezáltal erősítse a helyi identitást és gazdaságot, végső soron hozzájáruljon a fenntartható életmód terjedéséhez.