Kezdőlap KIEMELT

Miskolcon is várja leendő diákjait az MCC

Többek között külföldi ösztöndíjakkal, karrierlehetőséggel, térítésmentes nyelvtanulással és ingyenes lakhatással június 30-ig várja idén érettségiző diákok jelentkezését a Mathias Corvinus Collegium (MCC) egyetemi programja.

Az MCC közleményében azt írja, hogy a hallgatókat szaktekintélyek, hazai és nemzetközi vendégoktatók és előadók oktatják. Céljuk, hogy "a fiatalok oktatása ne anyagi helyzetüktől, hanem kizárólag képességeiktől és motiváltságuktól függjön, valamint, hogy a tehetséges magyar hallgatók külföldi tanulmányaik során elmélyített tudásukat idehaza, az országért és szűkebb környezetükért, felelősségteljesen kamatoztathassák".

2023-ban 350, a szakterületén nemzetközileg elismert külföldi oktató, kutató fordult meg az MCC-ben. 

A közlemény szerint az idei képzési évet már több mint 600 diákkal indították el, az egyetemistáknak szóló képzés Budapesten, Debrecenben, Miskolcon, Pécsen, Szegeden és Győrött is elérhető. Ezekben az egyetemi városokban már a negyedik junior évfolyamot indítja az intézmény 2024 őszén.

Az intézmény mindazon első egyetemi évüket a 2024/2025-es tanév őszi félévében kezdő hallgatók jelentkezését várja, akik a budapesti, debreceni, győri, miskolci, pécsi és szegedi egyetemek nappali tagozatos hallgatóiként kívánják tanulmányaikat megkezdeni. A képzések a felvételt nyert tanulók számára térítésmentesek – olvasható a közleményben.