Kezdőlap BORSOD Borsod - Közélet

Miskolcon is várják a Civilek a véradókat

VII. Civil véradás egy országos sorozat része, melynek célja a véradók számának növelése, hiszen minden csepp vér számít.

A civil közösségi szolgáltató központ cím megyei birtokosaként, az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület (ERKE) hetedik alkalommal szervezi meg a Civil Véradást. A szervezésben segítségükre van a Miskolci Területi Vérellátó, valamint a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete.

 

 

A véradók önzetlen segítségét az ERKE ajándékcsomaggal köszöni meg.

A 18 évesnél idősebb középiskolás diákok számára a véradáson történő részvételt iskolai közösségi szolgálatként is tudják igazolni. Számos iskolával már most is él a megállapodás, de új együttműködéseket is szívesen létesítenek.

A VII. Civil Véradás egy országos sorozat része. A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága, a Civil Közösségi Szolgáltató Központok Hálózata, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) és a Magyar Vöröskereszt által megvalósított kampány célja a véradók számának növelése, illetve az ország elmúlt hónapokban lecsökkent vérkészletének pótlása.

Ki lehet véradó?

·       egészségesnek érzi magát;

·       rendelkezik a regisztrációhoz szükséges igazolványokkal, adatokkal (személyi vagy más fényképes igazolvány, lakcímkártya, TAJ szám (első regisztrációkor eredeti vagy fénymásolt TAJ kártya szükséges!), külföldi állampolgár esetén magyarországi lakcímet igazoló papír;

·       elmúlt 18 éves, de még nincs 65 éves;

·       testsúlya meghaladja az 50 kilogrammot;

·       a tetoválás és a testékszer nem akadály, ha eltelt fél év, mióta elkészültek;

·       az előző véradás óta eltelt legalább 56 nap