Most nagyon kifizetődött, hogy a hibákat kereste a fiú!

Sok pénzt hozott a konyhára Dávid hobbija, a biztonsági hibakeresés.

A 21 éves Schütz Dávid 28 millió forintot kapott a Google-tól, mert felfedezett egy súlyos biztonsági hibát. Dávid tizedikes kora óta foglalkozik bug bounty-val, azaz biztonsági hiba kereséssel, aminek köszönhetően nem mindennapi összeg ütötte a markát.

Egy véletlen folytán fedezte fel, hogy egy meglepően egyszerű módszerrel fel lehet oldani a telefon képernyőzárját, anélkül, hogy tudta volna az ahhoz szükséges kódot. A hibát beküldte a Google-nek, a cég pedig 70 ezer dollárral, azaz 28 millió forinttal jutalmazta.
Dávid minden érdeklődőt arra biztat, hogy ha kedvet érez hozzá, vágjon bele a bug bounty-ba, az interneten található számos ingyenesen letölthető tananyaggal ugyanis bárki elsajátíthatja a módszert, ami pénzkereseti forrásnak sem utolsó.

„A biztonsági hibakeresésből egy bizonyos szint felett meg is lehet élni, ami nagyon különleges lehetőség” – mondta lelkesen a fiatal hibakereső, aki középiskolás korában kezdte el kitanulni a biztonsági rések felkutatásának fortélyait. Az ejtette ámulatba, hogy mások mennyi pénzt kerestek ezzel, kitartásának és szemfülességének köszönhetően pedig most már ő is példaképpé vált.
„Bárki küldhet be biztonsági hibát a Google-nek, amiért pénzt is fizethetnek. Ahogy megtaláltam, azonnal beküldtem a hibát, amit kevesebb mint 1 óra alatt fel is dolgoztak. A kijavítás hosszabb időbe telt, a folyamat ugyanis nagyon komplex” – mondta Dávid, aki júniusban értesítette az óriáscéget, a telefonok frissítésére azonban csak novemberben került sor.